Странице

понедељак, 1. фебруар 2010.

ŠARENI SLANI ROLAT



Sastojci za žuti deo kore:
2 kom jaja
2 kašik ulja
1 kašika kisele pavlake (vrhnja)
2 kašike ravne brašna
1 mala kašičica (ona najmanja ) praška za pecivo
3-4 kašike ribanog feta sira

Za zeleni deo kore:
2 kom jaja
2 kašike ulja
1 kašika kisele pavlake
2 kašike ravne brašna
1 mala kašičica praška za pecivo
2 kašike blendiranog španaća
između prstiju soli

Za narandžasti deo kore:
2 kom jaja
2 kašike ulja
1 kašika kisele pavlake (vrhnja)
2 ravne kašike brašna
1 mala kašičica praška za pecivo
2 ravne kašike ajvara
između prstiju soli

Za filovanje
krem sir ili feta sir pomešan sa pavlakom (400gr. fete i 1 pavlaka)
tanko izrezana šunka ili neko drugo meso po želji

Priprema
Sve sastojke umutiti zajedno samo jaja treba razdvojiti, žumanjke zajedno a šne dodati na kraju i lagano izmešati kašikom.
Tako radite za sva tri dela u odvojenim posudama.
Kad ste sve umutili mase stavljate u tri odojene kese i cedite na papir za pečenje po vašoj želji.
Peći samo 15 minuta na 200 stepeni, ne više, jer će vam se kora isušiti i pucati kad je budete rolali.
Vrlo je važno da se pridržavate mera (naročito brašno, ravne kašike) da ne dođe do pucanja.
Kad je kora pečena odmah je srolajete zajedno sa papirom na kojem ste je pekli i ostavite da se potpuno ohladi.
Namažite krem sirom složite šunku te ponovo urolajte.


Нема коментара: