Странице

петак, 14. фебруар 2014.

PITA SA KROMPIROM


1 kgkrompira
2 kašikevegete
3 dlvode
0.5 kgtankih kora
1 kašičicasoli
1 komcrnog luka
po ukusubibera
1 dlulja
Ogulite krompir i iseckajte ga na kockice,zatim sitno iseckajte luk i dodajte u činiju sa krompirom. Posolite i pobiberite po ukusu.
Uzmite jednu koru i malo je premažite uljem pa stavite drugu koru preko nje. Pospite fil preko cele kore i uvijte u rolat. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke. Složite pitu u podmazanu tepsiju i pecite oko pola sata na 200 °C.
Kad je pita skoro gotova prokuvajte 3dcl vode i 1 kašičicu soli, i time prelijte pečenu pitu i ostavite 10 minuta da kore upiju tečnost.




Нема коментара: