Sastojci:
4dcl vode
2dcl ulja
300gr. brasna
8 jaja
Fil:
2l mleka
400gr. secera
3 kasike brasna
160gr. pudinga
7 kasika gustina
1 casa mleka
1 margarin
Priprema:
U dublju serpu staviti vodu i ulje i pustiti da provri. Dodati 300gr. brasna,izmesati i jos malo prokuvati uz stalno mesanje. U prohladjenu masu dodavati jedno po jedno jaje i dobro izmesati. Kasikom vaditi krofnice i redjati ih na podmazan pleh.Peci u zagrejanoj rerni,ali prvih 10min ne otvarati. Ohladjene krofne iseci napola i filovati.
U 2l mleka dodati secera i pustiti da provri. Posebno razmutiti brasno, puding, gustin i 2 vanilin secera sa casom mleka i usuti u vrelo mleko uz stalno mesanje. Vratiti na ringlu i kuvati dok se ne zgusne. Ohladiti fil i u njega dodati dobro umucen margarin. Gotove krofne posuti secerom u prahu.
Нема коментара:
Постави коментар