Странице

четвртак, 4. април 2013.

OVSENE LEPINJE (LCHF)



















Potrebno je:
  • 120g ovsenih mekinja dodatno usitnjenih u mlinu
  • 2 veća jaja
  • 300g mladog kravljeg sira
  • malo soli 
  • 1 kašičica praška za pecivo

Priprema:

Usitniti dodatno ovsene mekinje da bi što više ličile na brašno, pa pomešati sa praškom za pecivo.

Sir izgnječiti viljuškom što sitnije, posoliti ako nije dovoljno slan. Umešati viljuškom jaja, a zatim dodati ovsene mekinje pa dobro sjediniti kašikom. Na pleh staviti papir za pečenje pa kašikom sipati smesu. Ostaviti razmak jer lepinje narastu.  
Lepinje peći 20min na 180°C ili malo duže dok ne poprime lepu boju!
Recept je za 4-6 lepinja,zavisi kakvu debljinu volite...










Нема коментара: