Странице

субота, 3. март 2012.

ZRNA KAFE


Potrebno je:
250gr. secera
kafena soljica vode(0,75ml)
125gr. margarina
100gr. mlevenih oraha
100gr. mlevenog keksa
80gr. cokolade
1-2 kasicice mlevene kafe
Za glazuru:
100gr. cokolade
3 kasike ulja

Skuvati sirup od secera i malo vode,kuvati 3-4 minuta.Pomeriti sa ringle pa dodati prvo margarin,mesati dok se ne rastopi.
Zatim dodati mlevene orahe,keks,cokoladu i kafu,sve izjednaciti.Kad se smesa ohladi,oblikovati male kuglice i u svaku utisnuti 
cackalicom otisak po sredini,da se dobije oblik zrna kafe.Dobro rashladiti i spustati u glazuru od rastopljene cokolade,vaditi kasicicom,
ponovo prevuci cackalicom otisak na istom mestu i staviti na celofan dok se glazura ne stegne.
Gotova zrna kafe poredjati u papirne korpice.

Нема коментара: