Странице

понедељак, 1. фебруар 2010.

SLATKI KROASANI SA KREMOM



Potrebno je:
1 kg brašna(ima od toga i za posipanje i razvijanje)
1 kvasac
3 kašike šećera
1 kašičica soli
250 ml kiselog mleka
250 ml mleka
3 jaja
1/2 margarina za premazivanje
U mlako mleko staviti kvasac i šećer i ostaviti da naraste.U drugoj posudi sjediniti jaja,kiselo mleko i so.Dodati mleko sa nadošlim kvascem i sa brašnom zamesiti testo.
Ostaviti da odstoji oko 30 minuta.
Kada je testo nadošlo podeliti ga na dva jednaka dela.
Svaki deo podeliti na 8 jednakih loptica.Razvući jednu lopticu,veličine palačinke,i premazati je margarinom.
Razvučemo sledeću lopticu i stavimo na onu sa margarinom i opet premažemo.
Tako uradimo sa svih 8 ali se poslednja ne premazuje.
Razvuče se testo i iseče na 12 ili 16 jednakih delova.(Na 12 ako volite vece kroasane,ja sam pola na 12 sekla,a pola na 16 komada).
Na svaki deo se stavi džem ili krem.
Uviju se kroasani,premažu žumancetom u koje se doda malo mleka i ostave da narastu pre pečenja.Peci na 200 stepeni.

Нема коментара: