Странице

понедељак, 1. фебруар 2010.

BEČKE KREMPITE






Potrebno:
1 l vode
1 l mleka
6 jaja
25 kašika šećera
3 vanil šećera
1 ceo gustin
6 kašika brašna
petit keks
šlag
cokolada za glazuru

Staviti kuvati 1l mleka i 1l vode, 25 kašika šećera i 3 vanil šećera.Malo mleka odliti od toga i tu razmutiti 6 žumanaca,6 kašika brašna,1 ceo gustin.Mešajući po malo sipati u provrelo mleko i kuvati uz stalno mešanje dok se ne zgusne.Posebno umutiti sneg od 6 belanaca i u vruc fil dodavati kašiku po kašiku i mešati varjačom,nikako mikserom da se dobije fina jednolična masa.
Na dno tepsije složiti petit keks natopljen u mleko i izliti krempitu u tepsiju.Kad se ohladi staviti odozgo šlag i preliti čokoladnom glazurom,za koju ste istopili čokoladu sa uljem.

Нема коментара: