MEDE :-)
Potrebno (za 10-12 meda):
100 gr margarina(sobna temperatura)
100 gr šećera
1 jaje
2 vanilin šećera
1 ekstrat vanile(5 ml)
1/2 kesice praška za pecivo
30 gr crne čokolade
300 gr brašna
Margarin,šećer i vanilin šećer penasto izmiksajte. Dodajte jaje i ekstrat vanile i nastavite da miksate. Sjedinite brašno i prašak za pecivo pa dodajte u umućenu smesu. Zamesite glatko testo.
Podelite testo na dva dela,pa u jedan deo dodajte otopljenu i prohlađenu čokoladu. Nastavite da mesite testo,tako da čokolada ravnomerno oboji testo. Pleh od rerne obložite sa papirom za pečenje i na njemu slažite i sastavljajte delove od mede.
Od braon testa napravite kuglice(18 gr) zatim ih dlanom pritisnite da dobijete stomak. Takođe od crnog testa napravite male kuglice za uši, kao i oči,nos i usta. Od belog testa napravite kuglice(12 gr) za glavu i manje za ruke, noge i dugmiće.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 °C između 15-17 minuta zavisno od vaše rerne. Pečene mede ostavite da se prohlade u plehu, pa ih tek onda vadite. Čuvati u dobro zatvorenoj posudi.
Potrebno (za 10-12 meda):
100 gr margarina(sobna temperatura)
100 gr šećera
1 jaje
2 vanilin šećera
1 ekstrat vanile(5 ml)
1/2 kesice praška za pecivo
30 gr crne čokolade
300 gr brašna
Margarin,šećer i vanilin šećer penasto izmiksajte. Dodajte jaje i ekstrat vanile i nastavite da miksate. Sjedinite brašno i prašak za pecivo pa dodajte u umućenu smesu. Zamesite glatko testo.
Podelite testo na dva dela,pa u jedan deo dodajte otopljenu i prohlađenu čokoladu. Nastavite da mesite testo,tako da čokolada ravnomerno oboji testo. Pleh od rerne obložite sa papirom za pečenje i na njemu slažite i sastavljajte delove od mede.
Od braon testa napravite kuglice(18 gr) zatim ih dlanom pritisnite da dobijete stomak. Takođe od crnog testa napravite male kuglice za uši, kao i oči,nos i usta. Od belog testa napravite kuglice(12 gr) za glavu i manje za ruke, noge i dugmiće.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 °C između 15-17 minuta zavisno od vaše rerne. Pečene mede ostavite da se prohlade u plehu, pa ih tek onda vadite. Čuvati u dobro zatvorenoj posudi.
Нема коментара:
Постави коментар