Странице
▼
среда, 28. новембар 2012.
петак, 23. новембар 2012.
понедељак, 19. новембар 2012.
петак, 16. новембар 2012.
среда, 14. новембар 2012.
Poklon naocare
Ovo je nagrada koju sam osvojila na blogu http://venomafashionfreak.blogspot.com/ Hvala!!!
Ovako izgledaju na sajtu: http://www.sunglasses-shop.co.uk/sxuc/savvy/black-l46096/18918.aspx
Ovako izgledaju na sajtu: http://www.sunglasses-shop.co.uk/sxuc/savvy/black-l46096/18918.aspx
LEDENE KOCKE
Recept je sa bloga: http://www.maminajela.com/2011/03/ledene-kocke.html
Staviti pola litre mleka da se kuva. Po mleku sipati tri kašike šećera da padnu ravnomerno po celom dnu šerpe, tako fil neće zagoreti ni uhvatiti se za dno.
Brašno, šećer i vanilu razumutiti sa ostalim mlekom i zakuvati. Mešati mikserom da se ne stvore grudvice. Ohladiti.
Margarin penasto umutiti, dodavati kašiku po kašiku fila stalno muteći mikserom. Premazati preko ohlađene kore i staviti glazuru.
Moj kolac je izgledao ovako:
kora:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
4 kašike kakao
4 kašike ulja
sirup:
4 dcl. vode
200 gr. šećera
fil:
5 dcl. mleka + 1,5 dcl da se razmuti brašno i šećer
9 kašika šećera
9 kašika brašna
2 kašike ekstrakta od vanile
250 gr. margarina
glazura:
100 gr. čkolade za kuvanje
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
4 kašike kakao
4 kašike ulja
sirup:
4 dcl. vode
200 gr. šećera
fil:
5 dcl. mleka + 1,5 dcl da se razmuti brašno i šećer
9 kašika šećera
9 kašika brašna
2 kašike ekstrakta od vanile
250 gr. margarina
glazura:
100 gr. čkolade za kuvanje
malo ulja i/ili masti
(vi mozete po svom receptu kako pravite)
Penasto umutiti jaja i šećer. Dodavati postepeno prosejano brašno i kakao lagano mešajući, na kraju dodati i ulje. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.
Sirup kuvati na tihoj vatri oko 5 minuta i zaliti pečenu koru. Ja napravim sirup dok se kora peče i toplim zalijem toplu koru. Staviti pola litre mleka da se kuva. Po mleku sipati tri kašike šećera da padnu ravnomerno po celom dnu šerpe, tako fil neće zagoreti ni uhvatiti se za dno.
Brašno, šećer i vanilu razumutiti sa ostalim mlekom i zakuvati. Mešati mikserom da se ne stvore grudvice. Ohladiti.
Margarin penasto umutiti, dodavati kašiku po kašiku fila stalno muteći mikserom. Premazati preko ohlađene kore i staviti glazuru.
субота, 10. новембар 2012.
Watch
Michael Kors Paris Watch
Michael Kors is giving one away to one lucky Glossy Blonde reader!
Here is a outfit I would totally wear if I had the Michael Kors Paris Limited Edition Runway Watch!