Странице
▼
уторак, 20. март 2012.
уторак, 13. март 2012.
DAMA
-
brižljivo drži do osobne higijene - brine o svojoj
kosi, ali ako joj se dogodi da izađe van neoprane kose, ne gleda to kao smak
svijeta - može prošetati gradom nenašminkama, osjećajući se jednako zavodljivom
kao kada je našminkama - oblači se sukladno sebi, a ne sukladno drugima - ne
pokazuje istodobno više izazovnih i golih dijelova tijela - ne izgleda vulgarno
čak ni kada se obuče erotično - ima čiste cipele - ima popravljene zube - nema
fleke po odjeći - ne postaje neprepoznatljiva nakon skidanja šminke - ima
njegovane ruke - ima njegovana stopala - redovito se depilira (znam da ima žena
koje se zimi ili kada nemaju dečka zanemare, iskreno, to mi je neshvatljivo jer
bi to trebale činiti ili zbog sebe ili ni zbog koga) - ima definiran svoj stil
- pazi na odabir donjeg rublja, ništa manje od odabira odjeće - zna sjediti u
suknji - u kafićima ne stavlja noge na stolicu (stoput dosad viđeno) - zna se
služiti priborom za jelo - ne mljacka - ne psuje, a ako i psuje, onda to čini
šarmantno (nisam poklonica te navike) - pazi što jede - ne šminka se u javnosti
- ne povjerava se bilo kome - zna kako biti samozatajna - zna izreći svoje
mišljenje - stoji iza svog mišljenja – pismena je – svestrana je - voljna je
učiti - ne odriče se sebe - cijeni svoje tijelo i ne dijeli ga sa svakim tko
naiđe - ne boji se neuspjeha - digne se nakon pada - nije pretenciozna - ne
srami se svoje ženstvenosti - nije bahata - ima dobro srce - voljna je pomoći
čovjeku u nevolji - kvalitetno iskorištava svoje slobodno vrijeme - neće
iznevjeriti - nije povodljiva - ne plješće na himnu, niti drži ruku na srcu -
otvorena je za razgovor o svim temama - zna atmosferu učiniti toplom - nije
izgubila kontakt s djetetom u sebi - brine o svome zdravlju - dozvoljava si osjećati
- nije napasna - zna kako biti sama - zna dati cijelu sebe muškarcu, ali isto
toliko i tražiti zauzvrat - ugodna je sugovornica - dozvoljava mašti da postane
stvarnost - ne dozvoljava da ju se ponižava - ne ponižava - ne stidi se svojih
suza - informirana je - ono što radi, radi sa dušom - ne urla dok govori - u
kontaktu je sa svojom seksualnošću koju se ne srami živjeti - marljiva je - zna
kuhati (iako postoji mnogo onih koje
-
zaista jesu
dame, a da ne znaju ispeći ni jaje, hihi) - ne srče dok pije - ne izdiže mali
prst u zrak dok drži šalicu - nije muškobanjasta - zna se ponašati u svakoj
situaciji - ne vrijeđa druge - poznaje svoje mogućnosti - pokazuje kad je
preplašena - zna biti neustrašiva – ne srami se sebe – ima uredan i ugodan dom
– ima ispunjavajuće hobije – nije pasivna – čuva svoju intimu - ne podliježe
masi - ne podmeće drugima – voli materijalno, ali nije opsjednuta njime –
poznaje sebe – ugađa si – zna kako ugoditi drugima – smiješi se – teži pozitivi
– pouzdana je – zna uživati u malenim stvarima – ima samopoštovanja – gradi
samopouzdanje – zna biti nježna – zna flertati pogledom – ne zna kako biti zla.
уторак, 6. март 2012.
субота, 3. март 2012.
VOCNI KOLAC SA VISNJAMA I GRIZOM
Sastojci:
500gr keksa
1l mleka
1l vode
10 kasika griza
20 kasika secera
300gr visanja
2 vanil secera
5 kasika gustina
2 kesice slaga
Priprema:
Na dno tepsije poredjati keks natopljen u mleku.
U mleku skuvati 10 kasika secera, jedan vanil secer i 10 kasika griza. To vruce preliti preko poredjanih keksa i ostaviti da se ohladi.
U vodu staviti 10 kasika secera,vanil secer i visnje pa kuvati na tihoj vatri.
Gustin razmutiti sa malo vode,dodati u visnje i kuvati dok se ne zgusne. To preliti preko ohladjenog griza.
Na kraju poredjati keks natopljen u mleku i premazati slagom.
ZRNA KAFE
Potrebno je:
250gr. secera
1 kafena soljica vode(0,75ml)
125gr. margarina
100gr. mlevenih oraha
100gr. mlevenog keksa
80gr. cokolade
1-2 kasicice mlevene kafe
Za glazuru:
100gr. cokolade
3 kasike ulja
Skuvati sirup od secera i malo vode,kuvati 3-4 minuta.Pomeriti sa ringle pa dodati prvo margarin,mesati dok se ne rastopi.
Zatim dodati mlevene orahe,keks,cokoladu i kafu,sve izjednaciti.Kad se smesa ohladi,oblikovati male kuglice i u svaku utisnuti
cackalicom otisak po sredini,da se dobije oblik zrna kafe.Dobro rashladiti i spustati u glazuru od rastopljene cokolade,vaditi kasicicom,
ponovo prevuci cackalicom otisak na istom mestu i staviti na celofan dok se glazura ne stegne.
Gotova zrna kafe poredjati u papirne korpice.