Странице

петак, 15. јануар 2010.

KIFLICE



Sastojci:

250 ml mlake vode
250 ml mleka
1 kvasac
2 dcl ulja
1 kasika soli
2 kasike secera
malo margarina za premazivanje
zumance,susam
Pomesati mleko,secer i kvasac i ostaviti da nadodje 10ak minuta pa zamesiti testo od svih sastojaka.Dobijeno testo podeliti na 8 jednakih delova. 4 kuglice ostaviti sa strane,a preostale 4 razvaljati na velicinu palacinke.3 premazati sa malo margarina i slagati jednu na drugu,a gornju ne treba mazati. Tako naslagano razvaljati u veliki krug koji se sekacom za picu isece na 16 delova. Stavljati nadev po zelji (ja stavljam krem sir ili sirko).Motati od sireg kraja prema uzem i redjati u tepsiju koja je oblozena papirom za pecenje. Premazati zumancetom u koje ste dodali malo mleka,posuti susamom i malo jos posoliti odozgo. Stavljati odmah peci.Nema potrebe cekati da se digne.Peci na 200 stepeni C. Isto to uraditi i sa preostale 4 kuglice.......Dobiju se 32 kiflice.

KESTEN TORTA



Evo jedne od mojih omiljenih torti... pored ove obozavam i Cheese Cake sa kupinama ili visnjama...
Kesten Torta
Sastojci za koru:
300 gr. mlevenog keksa
100 gr. putera
soka po potrebi
Sastojci za krem:
500gr. kesten pirea bez secera
2 slaga
2 dcl mleka
100 gr. secera u prahu
100 gr. suvog grozdja
2 vanil secera
10 kapi ekstrakta ruma
slag za ukras
Pomesati mleveni keks,puter i sok u kompaktnu masu. Kalup obloziti papirom za pecenje. Od toga na dno kalupa formirati koru.
Umutiti slag,dodati kesten i mutiti mikserom.Dodati secer u prahu,ekstrakt ruma i vanil secer.
Sve promesati i dodati suvo grozdje. Tu smesu sipati preko formirane kore od keksa.
Staviti u frizider da se hladi nekoliko sati,premazati slagom i sluziti.

среда, 13. јануар 2010.

Bolesna sam ovih dana...gripa me ubija vec 5-ti dan...nos zapusen i curi,kasljem jako,temperatura malo preko normalne...Kod mene nista nije normalno u zivotu pa zasto bi gripa bila!? Nista mi ne ide od ruke u poslednje vreme...sve naopako,sve me koci,svi me saplicu.....koliko god da se ja trudim,nesto od gore sve to koci....ko zna zasto...i zasto je to dobro!? Ili nije...nemam pojma,ali me zivcira sto mi sve ide naopako!  Danas mi sve ispada iz ruku...polupala sam i toplomer!!!